אשמח לקבל הסבר על תוצאות סיטי,

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/06/2016 | 14:19 | מאת: sarah

אני בת 52 מעולם לא עישנתי. עשיתי סיטי ריאות להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה לאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי ממצאים: אונה שמאלית של בלוטת התריס מעט מוגדלת, בתוכה שתי קשריות היפודנסיות קטנות, הגדולה כ- 5 מ"מ. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות באקסילות ובמדיאסטינום. שינויים טרשתיים קלים באאורטה. פסים פיברוטיים/אטלקטטיים ב- RUL. נודול קטן ב- RML בסמוך לסדק הבין אונתי הקטן בגודל כ- 3 מ"מ ונודול פריפרי זעיר ב- RLL כ- 2 מ"מ – בלתי ספציפיים. לא הודגם ממצא ריאתי תסניני. דרכי האוויר פטנטיים. ללא תפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. מבנה גרמי: נודולים ע"ש שמורל בגופי החוליות של ע"ש גב

שלום רב, קשריות או נודולים בריאות הם ממצא שכיח מאוד בבדיקת סיטי. בד"כ כשאין גורמי סיכון כמו עישון וכשמדובר בממצאים קטנים של עד 4 מ"מ אין סיכון לממאירות ולרוב גם אין צורך במעקב. הסיכוי הסביר שמדובר בשרידי דלקת ישנה או ממצא שפיר אחר.

מנהל פורום מחלות ריאה