תפקודי ריאה - שינויים בנפח אויר

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/06/2016 | 14:43 | מאת: מיכל

בתי בת 20 מתלוננת מזה כשנתיים על קוצר נשימה, דפיקות לב מואצות, חולשה. בבדיקות: לב - תקין. נפח ריאות משתנה: בדיקה ראשונה: 68%, כעבור 3 חודשים: 66%, כעבור 3 חודשים: 95%, ועכשיו ירד מ 3.5 ל 3 (לא ממש מבינה מה זה), בבדיקת מאמץ (הלב עבד תקין, הפסיקה בגלל נפח ריאות מוגבל). הרופא לא נתקל בדבר כזה. חושד באסתמה - למרות שביקה לאסתמה יצאה שלילית. ממליץ על שימוש בסימביקורט ואז לבדוק שוב. יש לה גם בעיות בתפקודי בלוטת התריס וגם רמות קורטיזול נמוכות (בבדיקה עדיין). האם יש לך איזו תובנה/מחשבה מה זה יכול להיות? תודה, מיכל

ערב טוב, שונות בתוצאות תפקודי ריאות מבדיקה לבדיקה יכולה להיות באסתמה. ממליץ להשתמש בסימביקורט ולהמשיך מעקב במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה