תוצאות תפקודי ריאות למועמד לטיפולי כימותרפיה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

23/05/2016 | 11:04 | מאת: אבי

שלום רב. אני גבר בן 46-ללא רקע למחלות ריאה.לא מעשן. אובחנתי כחולה סרטן האשך ועקב היותי מועמד לטיפולים כימותרפיים אשר שם אחת התרופות בשם בליאומיצין יכולה לפגוע בריאות,נשלחתי לבצע תפקודי ריאה לפני הטיפולים. תוצאות תפקודי הריאות הם: בתפקודי ריאה הפרעה רסטריקטיבית בחומרה בינונית,ללא עדות להפרעה חסימתית. כושר הדיפוזיה ירוד.לאחר תיקון לנפח אלבאולרי-תקין. FEV1-84% FVC-75% FEV1/FVC-0.90 TLC-64% DLCO-68% DLCO/VA-107% רציתי בבקשה לדעת,היום,לאחר שסיימתי עם הטיפולים הכימותרפים,האם אני צריך לפנות לרופא מחלות ריאה קב התוצאות הנ"ל,או שאלו תוצאות שמתאימות לגיל שלי? האם יש בכלל מה לעשות עקב התוצאות הנ"ל?האם יש טיפול שאני יכול לקבל שיכול לשפר את התוצאות הנ"ל? אגב,עקב התוצאות הנ"ל,הוחלט שלא לתת לי את התרופה בליאומיצין בטיפולים הכימותרפיים. תודה אבי

שלום אבי, אכן מקובל להימנע מטיפול בתרופות עם פוטנציאל לפגיעה בריאה במקרים בהם תפקודי הריאה אינם תקינים. אני ממליץ על מעקב במרפאת ריאוולוודא מה הבעיה.

מנהל פורום מחלות ריאה