החלפת משאף ל-Relvar ellipta מסימביקורט

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/05/2016 | 09:37 | מאת: רונן

שלום רב ,הנני אסמטי כבר למעלה מ-15 שנים שכמעט לא דורש טיפול למעט בחילופי עונות-בזמן זה אני משתמש בסימביקורט לפי צורך.לפני כמה ימים ביקרתי אצל רופא ריאות בגלל ציפצופים בריאות בזמן פעילות גופנית.בבדיקת תפקוד ריאות FEV1 69% לאחר ונטולין עלה ל-80%.הומלץ לי לעבור ל- Relvar ellipta 92/22 באופן קבוע-רציתי לדעת מה ההבדל בין הסימביקורט לבין ה- Relvar ellipta והאם אכן מומלץ לעבור למשאף אחר לאחר כל כך הרבה שנים עם הסימביקורט ?? האם זה מומלץ להתחיל טיפול על בסיס יומי למרות שבפועל אני לא מרגיש צורך ??

שלום רונן גם סימביקורט וגם רלבר מכילים שילוב של מרחיבי סימפונות ארוכי טווח וסטרואידים. קיימים הבדלים בצורת השימוש ובהפעלת המשאף. רלבר מיועד לפעם ביום וסימביקורט לפעמיים. להערכת היעילות דומה. ההמלצה לעבור לטיפול קבוע נראית סבירה בשלב זה אולם בהמשך אם לא תרגיש בקשיי נשימה וגם בדיקת הנשימה תהיה טובה ניתן יהיה לחזור לטיפול לפי צורך בהצלחה

מנהל פורום מחלות ריאה