סקשיין לאחר ניתוח לפיום קנה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/05/2016 | 14:59 | מאת: לואי

שלום, אמי בת 85 סובלתשנים רבות מאסטמה עם ליחה מרובה . לפני כשלשה חודשים היא עשתה אספירציה אחרי ניתוח להכנסת פיום קנה . היא לא יכולה לדבר והרופא החליט לעשות לה גם פג כדי לא להסתכן האם יש דרך שתוכל לדבר או לאכול ללא סיכוינלסיכון שוב לאספירציה ואיך אפשר להפחית את הסקשנים מכיון שאני רואה שהיא סובלת . האם זה כואב מאד ? תודה הילדים

שלום רב ניתן לדבר עם שסתום חד כיווני שמחברים לפתח שבקנה (מכונה גם דיבורית) המטופלת יכולה להכניס אוויר דרכו אבל לא להוציא, וכך האוויר שיוצא עובר דרך מיתרי הקול ונשמע דיבור. לגבי הליחה והסקשן, כדאי לשלוח תרבית ליחה ולעיתים אנטיביוטיקה יכולה לעזור לצמצם את כמות הליחה. יש לבצע את הסקשן בעדינות עד כמה שניתן כדי למנוע פציעה של דרכי הנשימה. לגבי הסיכון לאספירציה שווה להתייעץ עם רופא גסטרו. רפואה שלמה

מנהל פורום מחלות ריאה