ציור ריאתי מוגבר באזור

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/05/2016 | 12:50 | מאת: שחר

לאחר התקררות אשר התפתחה לברונכיט וטופלה ברוליד ולאחר מכן נתווסף גם מוקסיויט. נשלחתי לצילום חזה במרץ שתוצאותיו ציור ריאתי מוגבר באיזור פרהילרי מימין. צל הלב אינו מוגדל. היום עשיתי צילום חזה נוסף (מאי) שתוצאותיו לא השתנו אני מעשנת מגיל 15 והפסקתי לחלוטין לפני שלושה חודשים כאשר גיליתי את הברונכיט. אני יודעת שזו לא הפתעה שיש לי בלאגן בריאות רק הייתי רוצה לדעת מה זה אומר

שלום רב, המפענח מתאר אחוזר סביב מוצא הריאה הימנית (שער הריאה) בו נראים כלי הדם והסימפונות יותר בולטים - לעיתים זה יכול להצביע על סוג של דלקת אבל הממצא שמתואר אינו ספציפי ויכול להיות שאין לו משמעות, עם זאת, אני מציע לפנות לבדיקה במרפאת ריאות ולבצע תפקודי ריאות בכדי להחליט אם יש צורך בבירור נוסף.

מנהל פורום מחלות ריאה