BPAP שאלות על סטורציה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/02/2016 | 21:02 | מאת: טומי הינפנגר

האם זה נכון שאחרי שימוש אפילו של שעה גורם להעלאת הסטורציה?הרי אין במכשיר בדיוק חמצן ,לא?

ערב טוב, מכשיר הביפאפ נחשב כהנשמה לא פולשנית. הוא מספק אוויר בשני לחצים שונים מותאמים לקצב הנשימה של המטופל, לשאיפה ולנשיפה. ניתן להוסיף לביפאפ חמצן כך שהאוויר שהוא מזרים יהיה גם עשיר בחמצן אבל זה לא נצרך בכל חולה. בחולים שיש להם בעיית איוורור ובעקבותיה בעיית חימצון משנית לכך, הביפאפ משפר את האיוורור וגם ללא תוספת חמצן הסטורציה עולה. במקרים בהם הבעיה משולבת צריך להוסיף גם חמצן לביפאפ.

מנהל פורום מחלות ריאה