פנאומטורקס ספונטני בחזה ובקנה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/02/2016 | 20:38 | מאת: אבא מודאג

בני בן 20 חייל בשירות סדיר, מזה כשנה סובל מקוצר נשימה,לפני כחודש קוצר הנשימה לווה מכאאבים בחזה ולכן הוא פונה עי הצבא לביהח שם אובחנו פנאומטורקס קטן בחזה ופנאומטורקס נרחב יותר בקנה הנשימה (בדיקת סיטי + צילומי רנטגן), בצילומי הרנטגן האחרונים סימני הפנאומטרקס בחזה נעלמו אך בני עדיין סובל מקוצר נשימה בכל מאמץ קטן,נושא אסטמה נשלל והחל ברור קרדיולוגי.לדעת הרופא לא אמורה להיות בעית קוצר נשימה לאור התנדפות הבועות ולכן יש לבצע בירור קרדיולגי. רציתי לשאול: 1.האם קיים קשר בין פנאומטריקס לבעיות קרדיולוגיות, 2. האם הזמן מאז התקף הפנאומטריקס יכול להסביר את קוצר הנשימה.

שלום, פנוימוטורקס פתאומי לרוב אינו מעיד על מחלה קשה. מומלץ לוודא בסיטי שאין מחלה בריאות. יש תסמונת נדירה בשם מרפן שמלווה גם בעיות בלב ובכלי הדם. אני ממליץ לבצע אקו לב גם כן. לעיתים יש אסתמה שמופיעה במאמץ ויש בדיקה של תפקודי ריאת ספציפית לכך. בהצלחה

מנהל פורום מחלות ריאה