ממצאים בצילום חזה הפניה לct

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

09/02/2016 | 07:38 | מאת: מלי ניר

הופנתי לצילום חזה ע"י רופא משפחה לאישור דלקת ריאות בממצאים של הצילום נרשם ציור ריאתי מוגבר בבסיסי בריאות דוצ, משמאל מאחורי צל הלב מודגמות הצללות פסיות, על רקע אטלקטטי קרוב לוודאי. מימין סינוסים קוסטרופניים חסומים חלקית.משמאל תפליט פלוירלי פריפרי באותו הצד.צל הלב אינו מוגדל. הרחבה של שער הריאה מימין. המדיאסטנום העליון אינו מורחב. מומלץ ct להמשך בירור מבקשת לדעת מה הממצאים אומרים ? האם יש בעיה רצינית חוץ מדלקת ריאות ?אני מאד מודאגת

שלום ניר, יש מספר ממצאים לפי התשובה שיכולים להיות כולם עקב דלקת ריאות, יש אפשרות לעקוב חודש לאחר טיפול אנטיביוטי מתאים עם צילום חזה או לבצע סיטי. זה תלוי בסבירות לדלקת ריאות לפי הסיפור ובחומרת הממצאים לפי הצילום. כך שקשה בפורום לתת תשובה מפורטת.

מנהל פורום מחלות ריאה