בדיקות לאבחון מחלות ריאה אחרי צילום חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

08/02/2016 | 05:27 | מאת: דנית

האם אני יכולה לבקש לעבור צילום בMRI במקום בCT.?. אני לא רוצה שהבדיקות יגרמו בסוף לדבר שכולם חוששים ממנו. לכן שאלתי, איך ניתן לקבל אבחון מלא ללא קנס-בקרינה במכשיר MRI?. אני מעשנת שנים והרופא כל פעם שולח אותי לצילום חזה. היום עקב ממצא שצריך לפענח אני מבקשת לדעת מראש בבקשה-איך לקבל בדיקה זאת ולא CT תודה

שלום דנית, MRI אינה בדיקה טובה להדמייה של הריאות ולכן היא אינה יכולה לתת את המידע שנותנת בדיקת סיטי. במידה שיש צורך אמיתי להדמייה של הריאות ואין מידע מספיק בצילום חזה מומלץ לבצע סיטי.

מנהל פורום מחלות ריאה