שאיפת גוף זר

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/11/2015 | 09:34 | מאת: שרון

שלום, בת 40 אתמול תוך כדי אכילת סלט הקדמתי כנראה קנה לוושט והרגשתי חתיכת גמבה תקועה בגרון .. הייתי במיון קפלן באף אוזן גרון ועשו לי בדיקה עם סיב אופטי ולא ראו דבר.. היום התחיל שיעול ואני מרגישה אי נוחות בבית החזה ( כאילו משהו תקוע שם) מה עושים במקרה כזה ? האם יש מצב ששאפתי את חתיכת הפלפל לריאות ? האם צילום חזב יגלה זה ? האם מצב זה מסוכן או שיכולה להמתין ולראות איך יעברו 24 השעות הקרובות

שלום שרון, ישנה אפשרות של שאיפת חלקיקי אוכל לריאות. לרוב לא רואים זאת בצילום רנטגן. יש להיבדק ע"י רופא שיקשיב לריאות וישמע את סיפור המקרה. במקרה שהחשד גבוה יש לבצע ברונכוסקופיה להסתכל לתוך הריאות. אם את משתעלת בצורה משמעותית לא הייתי מחכה. רפואה שלמה

מנהל פורום מחלות ריאה