פיענוח CT ראיות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/08/2015 | 22:31 | מאת: אלה

שלום רב! אמא שלי בת 74, בCT ריאות נגע היפודנסי בקוטר 14 מ''מ מתחת לוורידים פולמולאריים מימין צמוד לעליה שמאלית של הלב. פרט לזה נראה שאין ממיצעים חריגים. רופא רדיאולוג ממליץ על המשך בירור. האם יש סיבה לדאגה?אילו בדיקות מומלץ לבצע? יש לציין שהבדיקה בוצעה במסגרת בירור תסמונת פארא-נאופלסטית-עקב כאבים מטרידים מאוד וחולשה גדולה ברגליים שנמשכים כבר יותר מחצי שנה. הכאבים התחילו אחרי ברונכיטיס קשה מאוד ושפעת..... בדיקות דם ומיפוי עצמות היו בגדר הנורמה. האם Kממצע הנ''ל בCT HA משמעות ויש צורך בהמשך בירור? תודה מראש!

שלום אלה, תאור הסיטי אינו מספיק. יש להגיע עם הסיטי למרפאת ריאות ולהחליט האם יש צורך בדגימת הממצא או במעקב. רפואה שלמה

מנהל פורום מחלות ריאה