מימצאים בריאה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/07/2015 | 16:12 | מאת: ה.

שלום, מבקש את עזרתך בהפשטת המימצאים הקשורים לריאות בסיטי לבחזה עם חומר ניגוד: בן 78 שנים. הפסקה מוחלטת של עישון לפני 4 שנים. לפני TAVI. פאזה סיסטולית 35%. המסתם האורטלי מסויד ומעובה. הסתיידויות גסות במוצא חדר שמאל כלפי האנולוס המיטרלי. העורק הריאתי מורחב ל 3.5 ס"מ, מתאים ליל"ד ריאתי. תפליט פריקרי קטן. ריאות: נודול 8 מ"מ ב -2-23 RML , ובנוסף LLL קוטר 5 מ"מ 2-27. מה המימצאים בריאה אומרים ?

שלום רב, העורק הריאתי מורחב ככל הנראה בשל לחץ ריאתי, בד"כ זה מעיד על ירידה מסויימת בתפקוד הלב. הקשריות הריאתיות הן ממצאים שדורשים בדיקה במרפאת ריאות כדי להעריך אם הן בעלי מראה שפיר ולקבל המלצות להמשך בירור ומעקב. אם יש בדיקת סיטי קודמת כדאי להביאה להשוואה. בהצלחה!

מנהל פורום מחלות ריאה