פעוט בן שנה ושלושה חודשים - התקפים של קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/12/2014 | 11:47 | מאת: מיכל

בני בן שנה ושלושה חודשים, סובל מהתקפים של קוצר נשימה מיום היוולדו. אושפז, היה במעקב מומחה ריאות בשניידר. מטופל טיפול מונע - אינהלציות בודיקורט בוקר וערב. בהתקפים מקבל לפי הצורך עד 4 פעמים ביום אינהלציות עם בריקלין ומי מלח (ובודיקורט), לרוב אנו נאלצים גם לתת סטירואידים ואפילו 2 אנטיביוטיקות בו זמנית. המצב "הרגיל" שלו זה מעט חרחורים אך ההתקפים תכופים. ברקע-אימא עם קוצר נשימה במעברי עונות. יש לו 2 אחים (גילאים 8 ו-5) שבקטנותם טופלו באינהלציות לעתים אך זה מעולם לא היה אינטנסיבי כמו עם הפעוט. ההתקפים מאופיינים בקוצר נשימה, חרחורים כבדים, צפצופים וחוסר שקט. בשני ההתקפים האחרונים היו גם פצעים אדומים שהתפשטו בכל גופו ולא אובחנו כאדמדמת. אני מבקשת לדעת על טיפול אחר שיעזור או לסירוגין האם היית ממליץ לי על בדיקות דם מסוימות?

14/12/2014 | 12:51 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

ממליץ להפנות את השאלה לרופא ריאות ילדים -אני מתמחה ברפואת ריאות למבוגרים

מנהל פורום מחלות ריאה