ביופסיה

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים

01/04/2015 | 00:55 | מאת: משה

שלום! בתשובה לבדיקה פתלוגית מהקרקפת מתאריך 25-1-15 .bowens disease very close to margin 1 האים זה scc? 2 ואים לא מה זה, ומה צריך לעשות בהמשך לפי דעתך מאחר והפצע התחיל לצאת שוב? רב תודות לך!

משה שלום רב, Bowen's Disease הינו גידול מסוג SCC שטחי, או בשמו האחר Superficial SCC. במידה ובוצעה כריתה פשוטה של הגידול, ובתשובה הפתולוגית שולי הגידול קרובים ביותר לשוליים הכירורגים, קיים בהחלט חשש שעדין באזורים מסויימים של השוליים קיימת שארית גידול. בשלב זה ניתן לבצע אחת מהשתיים: א. לחזור על הפעולה הכירורגית, כאשר הפעם בהחלט ניתוח מוהס הינו הניתוח המועדף על מנת להשיג שוליים נקיים בזמן הניתוח. ב. טיפול במשחות המסוגלות לטפל בגידולים שטחיים. כמובן שאם הגידול שב והופיע בשוליי הצלקת הניתוחית, הטיפול המועדף הינו ניתוח מוהס. מומלץ לפנות למנתח מוהס לשקילת האפשרויות הטיפוליות. ד"ר גלית אבינועם-דר

מנהל פורום טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים