עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

06/07/2015 | 20:35 | מאת: זהבית

אני בשבוע 33 לידה ראשונה, הריון שני (ראשון הסתיים בהפלה). העוברה שלי במצב עכוז. הרופא אמר לי להגיע אליו לביקורת בשבוע 36 לדעת האם היא התהפכה ואז אחליט ניתוח קיסרי או היפוך. אני בעד היפוך כי רוצה לחוות לידה ולא ללכת ישר על קיסרי. מעיון בתגובות פה אני למדה שהיפוך לא מתנהל דווקא בחדר לידה.. אפשר גם לעשות היפוך לפני... האומנם? ומה יקרה עם יהיו לי צירים והיא עדיין בעכוז ואני לא רוצה ללכת לקיסרי? אי אפשר בכל אופן לנסות לעשות היפוך בחדר לידה? הסבירו לי בבקשה כי באמת הבנתי שאת ההיפוך עושים בחדר לידה. ותודה מראש על התגובה

שלום זהבית, אכן מבצעים את ההיפוך אך ורק בחדר לידה בגלל המקרים (הנדירים ביותר) בהם יש צורך בקיסרי דחוף עקב מצוקת עובר (ראיתי 3 מקרים כאלה מתוך כ- 23 שנות עבודה בחדר לידה עם היפוכים יומיומיים). לא מבצעים היפוך לפני שבוע 37 (גם בגלל אותם המקרים בהם יש צורך ביילוד מיידי ואנחנו לא רוצים להסתכן בפגות וגם בגלל שיש יותר מקרים של היפוך ספונטני חוזר למצג עכוז בשבועות יותר מוקדמים). כאשר יש צירים משמעותיים כבר לא ניתן לבצע היפוך אך ניתוח קיסרי היא האפשרות האחרונה והפחות טובה. תמיד קיימת האפשרות לשקול לידה רגילה במצג עכוז אם הלידה מתחילה לפני שהספקת לבצע היפוך או במקרה וההיפוך נכשל (סיכויי ההצלחה בלידה ראשונה הינם כ- 60% בלבד). אין הוכחה שניתוח קיסרי עדיף על לידת עכוז מבחינת העובר וזו בוודאי בחירה יותר גרועה בשביל האמא. לסיכום: רוב הסיכויים שהעובר יתהפך מעצמו עד שבוע 37. במידה וזה לא יקרה, תנסי לבצע היפוך. במידה ולא תספיקי או לא תצליחי, תגיעי לביקור חולים ונשקול לידה רגילה במצג עכוז. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933

07/07/2015 | 06:24 | מאת: זהבית

תודה על התגובה.. ושאלה נוספת ונניח ויש ירידת מים האם יש בעיה בהיפוך?

מנהל פורום לידת עכוז