פיטריאזיס ורסיקולור- שינוי נישת המיקרוביום, שימוש

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

28/08/2016 | 20:44 | מאת: נטע

אני בת 45. יש לי הרבה כתמים של pityriasis versicolor. בתרבית צמחה מלסזייה פורפור. ניתן לי טיפול בשמפו וקרם ניזורל. אודה מאד לתשובות לשאלותיי הבאות. ראשית, בראייה מקיפה, כיום מדברים רבות על הרכב מאוזן של המיקרוביום. בעור, ובשאר הגוף. אני יודעת שטיפול מרוכז נגד מלסזייה, יפחית את כמותה באופן זמני, וכך יעלים את הכתמים שלא יפים אסתטית. אבל אחרי שאסיים את הטיפול, היא שוב תתרבה. לכן הייתי מאד רוצה לשנות את הרכב המיקרוביום מהשורש, כך שאו יטפח מיקרואורגניזמים לא פתוגניים, שהם מתחרים טבעיים שלה. או לייצר תנאים שיהיו נישה פחות נוחה למלסזייה לשגשג (למשל להשפיע על ליפידים בסבום כמו סקוואלן או חומצה אולאית. או להשפיע על PH , עם סבונים יותר בסיסיים או חומציים, ועוד) אז שאלתי היא- האם יש טיפולים יותר מתוחכמים/מתקדמים, שיכולים לשנות את המאזן המיקרוביאלי/ביוכימי, שמאפשר את הסטטוס קוו שנוח למלסזייה. שנית, רציתי לשאול לגבי השימוש הפרקטי בתכשירים. 1. נאמר לי לחפוף בשמפו כל יום למשך 7 ימים, ואח"כ פעמיים בשבוע, לכל החיים, כמניעה. אבל בעלון לצרכן כתוב שאסור להשתמש יותר מפעמיים בשבוע. וסך הכל, לא יותר מחודש. אז אני חוששת להשתמש בתדירות כה גבוהה. וגם, מבאס להשתמש בשמפו הזה מעכשיו בתוך הסבון והשמפו הקבועים שלי. ומאידך, אם אפסיק, אז תוך זמן מה, הכל יחזור לסורו. 2. יש לי שיער ארוך וצפוף, וכמה שאני מקציפה עם כריות האצבעות, אני מרגישה שהשמפו ניזורל, לא מגיע לעור של הקרקפת, אלא נשאר בעיקר בשיער. מה לעשות כדי לגרום לו להגיע לעור הקרקפת ? תודה רבה מראש

בדר"כ כלל הפטריה שאתה מתאר חוזרת לאחר הטיפול. לכן, עליך להיות עקבי ולטפל עפ"י ההוראות שקבלת.. כל פעם מחדש..

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה