אבא שלי סובל מצלוליט קשה באצבע ביד שאינו עובר.

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

21/12/2014 | 00:17 | מאת: עדי

אבי, מבוגר מעל גיל 80, נפצע באצבע בידו בביתו, נחתך, טיפל ביוד והפצע נסגר לגמרי. לאחר שבוע החלה אדמומית שהלכה והתפשטה, וכאבים. האצבע(אמה) נהייתה סגולה והאדמומיות התפשטה לכף היד. טופל בשני סוגי אנטיביוטיקה דרך הפה. ומשהחמיר המצב, אושפז בבית חולים שם טופל באנטיביוטיקה תוך ורידית, ואובחן צלוליט. לא היו מדדי דלקת בדם ולא חום, וכן לא היתה התנפחות בבלוטות הלימפה. צילום רנטגן לא הראה דלקת במפרק או בעצם ואורטופד בביהח שלל דלקת שבגינה צריך לפתוח ולנתח. הרופאים אבחנו צלוליט ובנוסף לאנטיביטיקה הועלה מינון של פרדניזון ל20 מג (היה 5 בשל בעיה אחרת).בלי קשר, או עם- לאחרונה חלה בשלבקת חוגרת. לאחר 5 ימים של אנטיביטיקה תוך ורידית, כאשר מבחינה אסתטית האצבע החלה להשתפר הוא שוחרר.אך הכאבים והדקירות באצבע לא הפסיקו ועתה, משנסתיימה האנטיביוטיקה(יצא שלקח כחודש רצוף), שבוע אחרי, החלה שוב החמרה והתנפחות. ואובחנה חזרה של הדלקת והומלץ לשוב ולקחת אנטיביוטיקה. . מה דעתך ומה המלצתך? דואגים לו מאד. שכן נחלש מאד מאז המקרה ולא ברור אם מכמות האנטיביוטיקה או מהזיהום הנל... לתשובתך אודה במיוחד!

בעייה קשה . זה לא המקום לחוות דעת בלי להכיר את כל הפרטים ... רק הרופאים בביה"ח אמורים להנחות אותכם ....להמשך

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה