משהו לא תקין בשתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

30/09/2014 | 17:51 | מאת: מור

שירה שלום,דיברתי איתך בעבר ואני רוצה להתייעץ איתך על משהו במידה ויתאפשר לך. היה לי כלמידיה ואורפלזמה חיובי וטופלתי וזה עבר. לאחר מכן קיבלתי דלקת שתן של חיידק איקולי,אציין שתמיד סבלתי מדלקות שתן בעברי. טופלתי וזה כעת שלילי. מפה לשם, מאז קיימות לי צריבות שבאות והולכות לעיתים. והיום שמתי לב שלאחר שתן הרגשתי כמו כאב קל בצד שמאל של בטן. לאחר מתן שתן היו תחושות של "בערה" באיבר המין, בשלפוחית. ולאח חצי שעה-שעה הן עברו.. ולא תמיד זה גם מגיע.. לפעמים אחרי שתן אין דבר. אבל משהו שם עדיין מפריע. אני חושבת שזה היה כאב של כלייה שהרגשתי בצד שמאל. כמו דקירה וכאב שעבר אחרי שתן. אבל שוב- הצריבות שאני מדברת עליהם מופיעות רק לעיתים וגם היו לי כמה לילות שקמתי עם שלפוחית מפוצצת וזה עבר. ובבספירת דם הופיע שאואוזינופילים אצלי על 9-חריגה, אמור להיות עד 7. רופא משפחה טען שהכל בסדר בבדיקת הדם. רופא מפורום אחר אמר לי לעשות בדיקת אולטרסאונד שתן.. יכול להיות שיש לי זיהום בכלייה שלא מופיע כדלקת שתן חיובי? ייתכן כזה דבר?? כדאי לבקש הפניה לזה? תודה

שלום רב, ממולץ לשלוח בדיקות שתן ודם, וגם אם הן תקינות, לבצע אולטראסאונד לדרכי השתן. כמובן- אם הכאבים חוזרים ואין שום ממצאים בשתן או במערכת השתן בבדיקה- יש להשלים בירור לכאעבי הבטן גם אצל רופא נשים , כירורג או גסטרואנטרולוג(מערכת העיכול).

מנהל פורום שלפוחית רגיזה