שלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

19/08/2014 | 12:32 | מאת: אפרת

שלום רב ד"ר. בת 53. לפני כחודש דלקת שתן. טופלתי בזינט. לפני כשנתיים היתה לי אבן בדרכי השתן, הייתי במעקב. לאחרונה הרגשה של אי נוחות בשופכה. לחץ, דחף.כאילו שיש משהו שלוחץ מבפנים.(המוזר הוא שאני מרגישה דוקא בצד ימין..) כולל כאב לא חזק מדי פעם בצד ימין בשיפולי הבטן. בלילה אני מתעוררת לשרותים ואח"כ קשה לי להרדם , כי אני מרגישה אי שקט , כאילו שצריכה שוב להתפנות, אבל בנוסף הרגשה כללית לא טובה.ללא צריבה. בדקתי בסטיק אין סימני דלקת (למעט 100 לויקוציטים, שמן הסתם לא משמעותיים) האם מתאים לשלפוחית רגיזה/דלקת/אבן? איך מטפלים? יש לי תור לאורולוג בעוד שבוע אבל אשמח מאד לשמוע את תשובתך. תודה !!!

שלום רב, התלונות שלך מאוד לא ספציפיות ולאור ההיסטוריה שלך מומלץ לשלול מחלת אבנים: אולי יש אבן בשופכן. כדאי לבצע בדיקות שתן כללית ותרבית (סטיק לא מספיק!) וגם US לדרכי השתן, או CT בטן ללא חומר ניגוד,לעבור בדיקה גופנית.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה