צניחת שלפוחית

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

27/08/2015 | 10:16 | מאת: איריס

נבדקתי עי אורוגניקולוגית ששלחה אותי לפיזיותרפיה בגלל צניחת שלפוחית. נבדקתי עי אורוגניקולוג לדעה שניה שהחליט שצריך ניתוח ופזיותרפיה לא תעזור.ראוי לציין שאין לי בריחת שתן ואני לא רצה לשרותים ומחזיקה מעולה שתן לאורך כל הלילה וגם ביום נכון להיום אני נמצאת במצב שלאורך היום ברובו מרגישה את השלפוחית בולטת בין חצי ס"מ לשלושה לפחות.יש לי מעין לחץ שמזכיר רגעים מהלידות. אין לי עצירות אך כל הזמן בתחושה שלא התרוקנתי לחלוטין אחרי יציאה וזה הכי מקשה עלי. אני מבולבלת. עושה פיזיוטרפיה ולדעתי המצב החמיר למרות שהפיזיותרפיסטית נלחמת עלי וגם אניאז מה עושים במבוך הזה?

31/08/2015 | 10:48 | מאת:

ההחלטה האם טיפול שמרני בפיזיותרפיה או טיפול ניתוחי מתאים לך תלוי בשני גורמים האחד מידת הצניחה והשני מידת ההפרעה לתפקוד. לגבי חומרת הצניחה אנו יודעים כי פיזיותרפיה יעילה במקרים הקלים קלים/בינוניים , התרגול מונע החמרה אך לא מתקן את מה שכבר צנח. יש להדגיש כי בכדי שהתרגול יצליח יש חשיבות לתרגול יומיומי 3 פעמים ביום . הגורם השני היא מידת ההפרעה לתפקוד יש נשים עם צניחה יחסית גדולה שאינה טורדת את חייהן וולט צריך לנתח לעומת נשים עם צניחה יותר קלה אך מאד טורדת ומפריעה לחיי היומיום והן כן עוברות ניתוח. בסופו של דבר צריך לשקלל את 2 הגורמים הללו ולתפור את הטיפול המתאים לך. והנגזר ממידת הצניחה מידת ההפרעה ועוד בהצלחה