רצון למתן שתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

29/01/2015 | 07:27 | מאת: אני

שלום רב, בת 28 , 3 חודשים אחרי לידה. בחודשיים האחרונים, סובלת מתחושה של אי נוחות, תחושה של רצון לתת שתן ,שניה אחרי שיצאתי מהשירותים. מנסה להתעלם מתחושה זו ואכן יכולה ללכת להתפנות גם שעתיים אחרי. במהלך אימון גופני אירובי כגון קפיצות, מרגישה תחושה כאילו השלפוחית קופצת איתי ושוב אותה תחושה של להתפנות. ללא דליפות שתן בעיטוש או שיעול. מצליחה להתאפק לפי הצורך. אציין שהתחושה פוחתת בזמן ישיבה. בירור שביצעתי עד כה: תרבית שתן בתחילת התהליך - נמצא חיידק שטופל ותרביות לאחר מכן תקינות US כליות ודרכי שתן- ללא שארית שתן או ממצאים גסים אחרים טופלתי באגיסטן לחשד לפטריה וקלינדמיצין לחשד לדלקת חיידקית. ללא הטבה. טיפול באובסטין כחשד ליובש- ללא הטבה משמעותית בדיקה ע"י אורוגניקולוג ופיזיותרפסיטית- שיתכן וראו צניחה קלה מאוד של השלפוחית. התחלתי פיזיותרפית רצפת אגן לאור כך שנאמר לי על ידה שקיימת חולשה של השרירים, אך איננה יודעת אם זה קשור לסימפטומים שמרגישה. האם נתקלת בתופעה ויש לך הסבר לכך?

11/02/2015 | 14:19 | מאת:

מדובר בתלונות מוכרות, כדאי גם לבדוק בתרביות מיוחדות בשתן המצאות חיידקים כגון מיקופלזמה או אוריאופלזמה היכולים לגרום לתסמינים דומים. באם אין גורם זיהומי ניתן לנסות טיפול תרופתי להפחתת התחושה. בהצלחה