כיס שתן גדול

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

31/10/2014 | 16:56 | מאת: רפאל

שלום. אימי בת 65, סובלת בארבע שנים אחרונות מבריחת שתן. לא תוך כדי שיעול או התעטשות, אלא בדר"כ שקמה בבוקר להשתין, זה פשוט בורח ואינה מצליחה להחזיק זאת. כמו כן, עברה 5 לידות. ברקע קוליטיס, ועברה בגיל 36 גם CVA. לאחרונה בריחת השתן החמירה. משתמשת בפדים, ומחליפה בגדים מידי פעם בגלל הבעייה. היינו אצל אורולוג והוא שלח לשתי בדיקות. האחת אולטרה סאונד כליות ודרכי שתן ששם נמצאה שארית שתן של 58 סמ"ק לאחר התרוקנות. השנייה בדיקה ארודינאמית. שם מצאו ש1.שק השתן ענק , 1213 סמ"ק. 2.תחושת השתנה ראשונה רק בנפח של 740 סמק. 3.הענות כיס השתן גבוהה. 4.בזמן מילוי כיס השתן לא מופיעות התכווצויות לא רצוניות. 5. לחץ מקסימלי של הדטרוזור בגמר מילוי כיס השתן תקין. 6. כיס השתן יציב וענק. 7. אין דלף של שתן בזמן המילוי. 8. בוולסלוה מופיע דלף ניכר ביותר של שתן, בלחצים נמוכים , LPP=55סמ מים. 9.עקומת השתנה תקינה. שארית שתן 390 סמ"ק. רשמו בהערות והמלצות: כיס השתן א-טוני ענק, עם דלף משמעותי, והתרוקנות לקויה. הייתי רוצה לברר אם נפח כיס שתן זה ממצא מולד או שקרה עם הזמן. במידה וקרה עם הזמן, מה גורם לזה? האם יש דרך לטפל בזה? האם דרושות בדיקות נוספות? והאם ממצא זה מסביר את בריחת השתן? תודה רבה על תשובתך

03/11/2014 | 13:53 | מאת:

לאור מורכבות המקרה אני מציע שתיגש עם הבדיקה שביצעת ואימך להערכת אורוגינקולוג.

03/11/2014 | 14:24 | מאת: רפאל

שעושים במקרה כזה? או איזה בדיקות נוספות בדר"כ שולחים לאור דבר כזה? כמובן שניגש לאורולוג שהפנה אותנו לבדיקות הנ"ל עם התוצאות.. (התור לוקח זמן...)