צניחת נרתיק

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

01/09/2014 | 19:02 | מאת: דניאלה

שלום רב, הרחם והשחלות שלי נכרתו בניתוח עקב מיומות לפני כעשרים שנים. לפני מספר שנים אובחנה אצלי צניחה של הקיר האחורי של הנרתיק, ללא כל תסמינים למעט בליטה קטנה שלא גדלה מאז. לאחרונה יש לי הפרעות במתן שתן - כמות קטנה מאוד, אצירה, תכיפות ודחיפות. האם הצניחה גורמת, בהכרח, להפרעות הנ"ל, או שתיתכן סיבה אחרת שאינה קשורה? והאם הטיפול היחיד הוא ניתוח, או שיש אפשרויות אחרות? תודה רבה, דניאלהur

14/09/2014 | 19:58 | מאת:

כעיקרון בלט נרתיקי גם של הדופן האחורית יכול לגרום לתלונה שלך. כדי להגיד לך אם זה באמת כך או סיבה אחרת יש צורך בהעראכת אורוגינקולוג.