קושי באינטימיות רגשית

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

01/12/2016 | 17:08 | מאת: ענת

היי, יש לי בעיה להיות בזוגיות. תמיד מצאתי מה לא בסדר, בבנ"ז שאני יוצאת איתו תמיד הרגשתי שאני לא צריכה בנ"ז שלא חסר לי כלום ואם כבר יש מישהו שמתחיל והיו מתחילים הרבה אז לפחות שיהיה " שווה" פוטנציאל לנישואין , לא סתם מנסה לעבוד עליי להשכיב וכאלה.שזה אומר שבאמת יהיה רציני לקשר ארוך, תכונות מסוימות, שיראה לי יציב שיודע מה רוצה בחיים, מראה נאה,כאילו זה חתונה קתולית. והכל.. בגלל שאני מפחדת מפרידה. אז בעצם בודקת מלכתחילה וכך יצא שתמיד שללתי כי הם נראו לי כאלו שיעזבו אותי או אולי נחמד אבל לא לחתונה אז למה להשקיע? למה להתאהב? וכך יצא שאני כל הזמן אומרת "לא". כמובן שזה גם בלי מין כלומר לא היו לי סטוצים וכו' כי שוב הכל אצל בא מרגש וכשאין דבר אחד אין את השני. אני לא מצליחה ליצור זוגיות כיום כי אני מפחדת מזה שאני ללא ניסיון וצריך מישהו מסויים לדבר כזה. כלומר עדין ובכלל כל התוכנות שאני מחפשת בבחור אינם קיימות בבחורים שני מכירה וקשה לי. כל פעם יוצאת ומתאכזבת. אבל.. הקושי הרגשי הז שאני אוהב מישהו ויעזוב אותי מקשה עליי כבר שיש מישהו אני נלחצת רוצה שיילך האם אני ככה בגלל אבא קר ומנוכר? בגלל שהפעם היחידה שנתתי למישהו להתקרב אליי ואהבתי אותו עד השמייה עזב אותי? הרבה אנשים עברים פרידות אצלי זה קושי מהותי דיכאון. לא נתפס שאוהבים מישהו וזה נגמר למה עם חברות זה לא ככה ועם בחורים כן? אפשר לצאת מזה? תודה

שלום לך, יש לך איזה שהוא חשש לדברייך ליצור קשר עם גברים ואת לא מדברת כאן רק על יצירת קשר או אינטימיות רגשית, את מדברת גם על אינטימיות מינית ובכלל קרבה. את מתארת גם חששות מאד גדולים מנטישה, ממה יקרה אם תהיי בקשר והוא ייגמר? ואת חוששת שזה יהיה סוף העולם ותיכנסי לדכאון על סמך הפעם ההיא הזכורה לך שבה זה קרה. את פוחדת להיקשר או להתאהב רק מהחשש הזה.... החשש שלך מליצור קשר עם גברים יכול לשבת על הרבה סיבות ושוב, איני מכירה אותך מספיק כדי לדעת מהן, אני רק יכולה להסתמך על דברייך... יכול להיות שהתפקיד שאביך שיחק בחייך או שהקשר שלך איתו השפיעו על יחסך לגברים, אך יכולים להיות עוד הרבה סיבות לכך ונכון שתבדקי עם עצמך מה יכולות להיות הסיבות לקשיים שלך כדי שתוכלי לטפל בהן. החיים הם לא חברת ביטוח וכל קשר שמתחיל, אפילו חתונה, אי אפשר לדעת בבטחון מלא שהוא לא יגמר אף פעם. וטוב שכך, כי היית מעדיפה להיות בקשר שהוא לא טוב לך? לא נכון לך? מי אמר שכל קשר שתתחילי בהמשך או אחרי זמן רב תירצי גם להמשיך? את משתנה, החיים משתנים והקשרים משתנים. עם חברות, אני מניחה הקשרים יותר יציבים. יש לך גם הרבה חברות וזה לא בחירה בין חברה זו או אחרת כפי שברוב המקרים קורה עפ בן זוג. בכל מקרה, לי נשמע שהקושי שלך די עמוק ונכון שתגיעי לטיפול שיסייע לך לבחון על מה הוא יושב ולהתגבר על הקשיים והחרדה מגברים, מזוגיות וממין. אשמח לסייע לך בהמשך מוזמנת ליצור קשר או אפילו לפנות לטיפול או יעוץ במידת הצורך [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות