לבטים

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

02/10/2014 | 14:52 | מאת: ורד

היי אפרת, אני התייעצתי איתך בעבר לגבי הטיפול שלי אני בטיפול כבר כמה חודשים עקב וגיניסמוס ומתקשה להיפתח למטפלת שלי ומרגישה מובכת לנהל איתה שיחה על נושאים אינטימיים ייעצת לי לשתף אותה בקושי שלי, ועשיתי זאת. סיפרתי לה עד כמה קשה לי , ואני מרגישה שהיא כן מנסה להתנהל איתי בסבלנות ובפגישות אנחנו משוחחות אפילו על נושאים כללים ולאו דווקא על נושאים אינטימיים אבל, עדיין קשה לי. ומאוד. כל הזמן אני בלבטים: אם להגיע לפגישה או לבטל, אם הטיפול עוזר או לא, אם יש התאמה ביני לבינה או לא ואני כבר מותשת, ומיואשת... מצד אחד, אני מחכה לפגישות ולטיפול אבל מצד שני, הרבה פעמים הטיפול מרגיש לי מיותר, מביך, משעמם ולא מועיל איך אפשר לדעת אם אני במקום הנכון או לא? אולי אין כימיה? אולי כדאי להחליף מטפלת? ת'כלס, אני יודעת שאין לך הרבה מה לומר אבל עדיין...

ורד שלום, טיפול כפי שאני הרבה פעמים אומרת.. זה לא מדע מדויק. אין כאן נוסחאות ברורות שאומרות לנו שאם נדבר על כך ועל כך יקרה כך וכך, אין תרשימי זרימה.. והדברים לפעמים נורא מופשטים. השינויים בחיינו יכולים להיות כאלו קטנים שלפעמים יקח הרבה זמן עד שנרגיש בהם. לפעמים אנשים בסביבתנו ירגישו בהם לפנינו. לכן, פעמים רבות אנשים בטיפול מעלים את התהיות שגם את מעלה: האם אני עובר את התהליך הנכון? האם אני במקום הנכון? האם זה עוזר לי? האם אני מתקדם? כמו בחיים גם התקדמות בטיפול היא לא חד משמעית ובקו ישר עולה.. כמו בכל תהליך של שינוי בחיינו יש עליות, ירידות, עצירה במקום... וכל זה הוא טבעי לתהליך. את חווה המון דברים בטיפול, בינך לבין עצמך ומול המטפלת. כמו ששיתפת את המטפלת שלך בעבר בתחושותייך וראית שזה הביא לשינוי מסויים בטיפול ובמה שקורה בינך לבין המטפלת, כך גם עכשיו. השיתוף בתחושותייך אלו הוא חיוני להתקדמות שלך, לקשר שלך עם המטפלת ולהתקדמות שלך בטיפול. ואל דאגה- אם המטפלת שלך מקצועית בעבודתה, היא אמורה לדעת להכיל זאת ואפילו לברך על כך. מאחלת לך הצלחה בהמשך ואני כאן לכל שאלה שלא תבוא.. אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

14/10/2014 | 19:11 | מאת: ורד

היי אפרת, תודה רבה וחג שמח.

מנהל פורום מין ומיניות