הקטנת מינון של אלטרולט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/07/2015 | 09:15 | מאת: משה

שלום, בעקבות כאבי ראש על רקע מתחי ומיגרנוטי התחלתי להיות מטופל באלטרולט 20 מ"ג ביום (לוקח במשך כ-5 חודשים). בתקופה זו כאבי הראש נחלשו משמעותית. לאחרונה החלטתי לנסות ולרדת במינונים והנוירולוגית המליצה לי לקחת 15 מ"ג במשך כמה ימים ואז לרדת ל-10 מ"ג. יומיים אחרי שירדתי ל-15 מ"ג כאבי הראש התחזקו ביחס למה שהיה לאחרונה. - האם 5 מ"ג יכולים לעשות "כזה הבדל" - האם ייתכן שכאבי הראש נובעים דווקא מתהליך "גמילה" מהתרופה בגדול אני רוצה להבין האם לייחס כאבים אלו לניסיון שלי להקטין את המינונים או שלא יכול להיות ששינוי כזה קטן ישפיע והסיבה נעוצה בגורמים אחרים המשתלבים עם ה"נטייה הטבעית" שלי לכאבי ראש (כגון, מזג האוויר למשל). תודה, משה

משה שלום, קשה לדעת למה יש לייחס את כאבי הראש שאתה חווה מאז הפחתת המינון. בגלל שכאבי הראש החלו עם הפחתת המינון (אתה אומר שמדובר "רק" ב-5 מ"ג, אך מדובר בעצם ב- 25% מהמנה), זה יכול להצביע על כך שיש קשר. אם החזרת המינון ל-20 מ"ג תגרום להפסקת כאבי הראש זה גם מצביע על כך. אם חזרה למינון של 20 מ"ג לא תפחית את כאבי הראש, ייתכן ויש גורמים נוספים. כדי לדעת איך להתנהל בהמשך תצטרך להתייעץ עם הרופא המטפל. צריך לקחת בחשבון שכדורי אלטרולט/אלטרול הם כדורים מצופים ולא מיועדים לחצייה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות