נשירת שיער

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/07/2015 | 11:10 | מאת: סילבי

שלום רב! התחלתי ליטול לפני 4 חודשים פרולול במינון של 40 ליום למניעת רעד.לא היו תופעות לוואי חריגות. בביקור ב-15/6 הניורולוג החליף לי את התרופה ל-דרלין סלואו מינון 80 ליום. תוך כמה ימים התחילה לי נשירה מטורפת בשיער ותופעות לוואי אחרות. לאחר כ- 3 שבועות הפסקתי את נטילת התרופה והורדתי מינון של הדרליןבהדרגה עד להפסקת התרופה. הנשירה פחתה. האם הסיבה יכולה להיות הדרלין סלואו? האם נטילה של 40 מ"ג ביום של פרולול יכולה גם לגרום לנשירה שהייתה?כי אני מעוניינת להמשיך ליטול מינון זה

סילבי שלום, נשירת שיער היא תופעת לוואי לא שכיחה של החומר הפעיל propranolol, המצוי בפרולול ובדרלין. התופעה יכולה לבוא לידי ביטוי גם במינונים נמוכים, אך בסבירות נמוכה יותר. מכיוון שבמינון של 40 מ"ג התופעה לא באה לידי ביטוי, ייתכן ותוכלי לחזור ליטול מינון זה, אך כדאי להתייעץ בנושא עם הנוירולוג. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות