חציית טבליה מצופה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/07/2015 | 18:03 | מאת: אלי

אני לוקח תרופה בשם וקטור 80 לאיזון לחץ דם. ברוב המקרים אני מסתפק בחציית התרופה (בהסכמת הרופא) כי לחץ הדם שלי בד"כ תקין. בדף ההוראות של התרופה כתוב שאפשר לחצות אותה אם יש קושי לבליעת כדור שלם. השאלה: האם בעצם זה שאני חוצה את הטבליה (על פס מסומן) אני לא פוגם בשני החצאים. החצי שאני לוקח מידית לא יעיל בגלל חשיפתו כי משתחרר במהירות בגוף. החצי שאני לוקח למחרת חשוף כיממה ואולי גם אינו יעיל. הרופא לא התייחס לשאלתי זו ואילו רוקח אמר לי להשתמש בחצי המידי ולזרוק את החצי השני דהיינו כל יום חצי כדור ראשון?? אודה על התייחסותך, אלי

אלי שלום, ברגע שיש קו חצייה על טבליה או שמצוין בעלון לצרכן שניתן לחצות אותה, אין חשש שתהיה פגיעה ביעילות התרופה או שתיגרם לך תופעת לוואי עקב כך. ניתן לשמור את מחצית הטבליה בכלי סגור ויבש אך רק עד ליום הבא ולא לתקופה ארוכה יותר. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות