ליפנור ודומיו - הפחתת משקל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/07/2015 | 22:47 | מאת: מישהו

שאלה היפוטתית - האם תרופות הנלחמות בטריגליצדרים כמו לדוגמא ליפנור מעודדות ירידה במשקל? ההיגיון שלי רוצה לומר שכן שכן אם יש פחות תנועה של תאים שומניים בדם אז כנראה נפגעת היכולת לאגור אותם. אין לי ידע ברפואה אז אני לא באמת יודע אם ההיגיון שלי הגיוני או לא :) אשמח להסבר מפורט ככל הניתן. תודה!

שלום, תרופות להורדת רמות טריגליצרידים בדם אינן בהכרח מורידות במשקל. השומן מצוי בגוף במאגרים ובתאי שומן וזה מה שקובע את משקל בגוף. התרופות רק מפחיתות את רמות השומן שמסתובב בדם שאינו משפיע בהכרח על משקל הגוף. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות