%RDA, אשר מצויין על תווית הויטמינים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/06/2015 | 14:02 | מאת: עמנואל

שלום אני בן 63 ורמת ויטמין D שלי נמוכה מאד. התחלתי מ26 ננומול/ליטר ואחרי חודשים רבים של שימוש יומי ב2000 יחב"ל של ויטמין D הגעתי ל61. זה עדיין נמוך ממינימום 75 ואני מתעניין בנושא. לא ברור לי מושג "% הקצבה היומית המומלצת (RDA)" ואני מסביר מה לא ברור : 1. בוויטמין D מתוצרת FLORIS כל טיפה מכילה 200 יחב"ל ו%RDA 50% 2. בוויטמין D מתוצרת אלטמן כל טבליה מכילה 1000 יחב"ל ו%RDA 500% שום הסבר שקיבלתי עד היום לא תואם שתי עובדות אלה יחד. אשמח לקבל הבהרה בנושא. בכבוד רב עמנואל

עמנואל שלום, RDA היא הקצובה היומית המומלצת של ויטמינים. לגבי חוסר ההתאמה במוצרים של חברות שונות, מעניין יהיה להפנות את השאלה אליהן. בארה"ב וקנדה הקצובה היומית עומדת על 600 יחב"ל (עד גיל 70). בארץ משרד הבריאות קבע מנה יומית מומלצת של 400 יחב"ל. ליאת

30/06/2015 | 16:06 | מאת: עמנואל

ליאת שלום בדוגמא על החברות רק רציתי להביא דוגמה מהשטח. אם נעזוב את החברות ואת ההבדלים ביניהם, מה הם 500% (או 50 בדוגמה אחרת, לא משנה)? 500% ממה ?

מנהל פורום תרופות ורוקחות