סרוקוול ושיעול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/05/2015 | 10:51 | מאת: אני

שלום מזה כחודשיים אני לוקח סרוקוול 50 גר יש לי שיעול יבש התוקף אותי בעיקר בלילה וכשאני במצב שכיבה וכן בבוקר בהתעוררות. האם סרוקוול יכול לגרום לשיעול? ואם כם, האם זו תופעת לוואי שאמורה לחלוף. תודה אני

שלום, סרוקוול לא גורמת לתופעת לוואי של שיעול. ייתכן יובש בפה שאולי מציק לך. שיעול בשכיבה יכול להיגרם גם מעליה של טיפות חומצת קיבה במעלה הוושט (ריפלוקס). זה יכול להיות קשור לתרופה כי היא משפיעה על חומציות הקיבה, אך זה יכול לנבוע גם מגורמים אחרים. התייעץ עם רופא לגבי תופעה זו. ליאת

26/05/2015 | 11:40 | מאת: אני

תודה לך. האם ה"חומציות בקיבה" אלו תופעות לוואי שחולפות עם המשך השחמוש בתרופה? ו... לגבי העייפות מרגע לקיחת התרופה האם גם זה אמור לחלוף תודה אני

מנהל פורום תרופות ורוקחות