קומדין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

23/05/2015 | 17:42 | מאת: דליה

בעלי לוקח קומדין מספר שנים ולאחרונה נאמר לו שיש תרופה אחרת טובה יותר האם ידוע איזו תרופה והאם יש צורך או חשיבות להחלפה

דליה שלום, לאחרונה יצאו לשוק מס' מדללי דם חדשים. הם לא דורשים ניטור צמוד כמו קומדין ומראים יעילות זהה לקומדין במדדים שנבדקו. מדלל דם אחד, הראה עליונות לקומדין במניעת שבץ מוחי בחולי פרפור פרוזדורים במחקר קליני. ליאת

25/05/2015 | 11:16 | מאת: דליה

תודה ליאת על התגובה המהירה והמיידע החשוב, האם את יכולה להמליץ לי על תרופה מסויימת או לתת לי את שמות התרופות?

דליה שלום, לא אוכל להמליץ עם תרופה ספציפית, מכיוון שמדובר בתרופות מרשם ורק רופא יכול להמליץ עליהן. קחי בחשבון שאם בעלך מאוזן ולא סובל מתופעות לוואי, יש סבירות נמוכה שיחליפו לו את הטיפול. תרופות דור חדש הן: pradaxa, eliquis, xarelto. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות