הבדלים בין SNRI שונים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

23/05/2015 | 13:16 | מאת: מיכל

הייתי מעוניינת לדעת מה ההבדל בין איקסל, סימבלטה ואפקסור. מתי מומלץ לקחת SNRI מסוג איקסל, מתי סימבלטה ומתי אפקסור, מה ההבדל בין ההשפעות והתופעות לוואי של התרופות הללו?

מיכל שלום, כשבאים לבחור את התרופה המתאימה לוקחים בחשבון מס' גורמים: מהי האבחנה הרפואית בא רוצים לטפל: דכאון, חרדה, או שניהם. פרופיל תופעות הלוואי הפוטנציאלי (לתרופות השונות פרופיל תופעות לוואי דומה, אך הן באות לידי ביטוי באחוזים שונים בתרופות השונות). אינטראקציות עם תרופות אחרות. מצבי מחלה נלווים (לדוג', סימבלתה רשומה גם לטיפול בפיברומיאלגיה ובכאב כרוני בשרירי השלד. אפקסור רשומה גם להפרעת פניקה, וכו'). אפקסור רשומה לטיפול ב: דכאון מאג'ורי, הפרעת חרדה כללית, הפרעת חרדה חברתית והפרעות פניקה. סימבלתה רשומה לטיפול ב: דכאון מאג'ורי, נוירופתיה סכרתית, הפרעת חרדה כללית, פיברומיאלגיה, וכאב כרוני ממקור של שרירי השלד. איקסל רשומה לדיכאון מאג'ורי בלבד בארץ. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות