נטילת תוסף מגנזיום וברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/02/2015 | 11:25 | מאת: אפרת

שלום, הומלץ לי על נטילת תוסף ברזל עקב עיסוק בפעילות ספורטיבית מוגברת הגורמת לאיבוד מגנזיום וכמו כן התכווצויות שרירים בלתי רצוניות בכפות הרגליים, העניין שאני גם אנמית ונוטלת תוסף ברזל, ולאחרונה למרות נטילת התוסף חשה עייפות וסחרחורות, שאלתי היא האם המגנזיום יכול להפריע לספיגת הברזל ולכן אני חשה כך? ואם כן כיצד ניתן להמנע מכך? תודה רבה,

אפרת שלום, רצוי לקחת את הברזל והמגנזיום בהפרש של לפחות שעתיים כדי למנוע הפרעה לספיגה של הברזל. כדאי לברר את הסיבה לסחרחורות. ליאת

24/02/2015 | 20:12 | מאת: אפרת

תודה, אבל יש הפרש של 12 שעות לפחות בין נטילת המגנזיום לתוסף הברזל, לכן אם זה לא ההפרש מה יכולה להיות הסיבה?

מנהל פורום תרופות ורוקחות