סטרואדים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/02/2015 | 10:11 | מאת: שחר

שלום, אני כיום בברורים לגבי מחלת פרקים , מדדי בדיקות הדם הם גבוליים אז הוחלט לתת לי קורס של סטרואידים 20 מ"ג לשבוע הפסקה מיידית. במהלך נטילת הסטרואידים ניכרה הקלה. הרופא עכשיו החליט להפסיק את הטיפול. כמה זמן מרגע ההפסקה, האם בקורס כזה לכמה זמן הסטרואידים ממשיכים להשפיע ? האם במינון כזה זה יכול גם להקל למס' שבועות/ חודשים ( כמו בזריקות או אינפוזיה ) או השפעה קצרת מועד ? ברור לי שכל חולה מגיב אחרת

שחר שלום, במתן פרדניזון בטבליות, ההשפעה מתחילה לפוג עם הפסקת הטיפול. מתן בזריקה, יוצר סוג של מאגר בשריר, שמשתחרר באיטיות ובכך נותן אפקט ממושך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות