ייעוץ לגבי הנקה והריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/11/2014 | 02:27 | מאת: חיים

רציתי לשאול אם תוספי תזונה כגון סירופ לשיעול טבעי שאסור בהריון כגון הרבליס מותר בהנקה? כי הוא מכיל דבש?ובכלל רציתי לשאול באופן כללי רוב הדברים הטבעיים שאסורים בהריון מותרים בהנקה? הרי התינוק יונק חלב זה לא עובר אליו? והאם יש באיזה אתר בכלל רשימה של מה מותר ואסור מתוספים טבעיים בהריון והנקה !!!!! תודה מראש על התשובות!!!

22/11/2014 | 16:45 | מאת: שרון

האם מותר להשתמש בפרופוליס ואכיניצאה בזמן ההריון בתוך תרסיסים לכאב גרון והאם בזמן ההנקה זה גם מותר? ובאמת אולי תמליצו על איזה אתר שרשום שם מה מותר ואסור!!!!

שרון לחיים שלום, מכיוון שתכשירים טבעיים לרוב לא עוברים מחקרים קליניים, אין נתוני בטיחות שלהם בהריון ובהנקה. גם להרבה תרופות, אין נתוני בטיחות כאלו, מכיוון שנשים הרות ומניקות לרוב לא נכללות במחקרים. ההמלצה הגורפת היא לא לצרוך תוספי תזונה שאין לגביהם מידע על בטיחות בהריון ובהנקה. הגורם המוסמך לתת מענה הוא מרכז ליעוץ טרטולוגי. בחברות גדולות, ניתן לפנות למוקדי ההדרכה של החברות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות