ברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/10/2014 | 21:32 | מאת: נעמה

ערב טוב חולה סיעודי עם המוגלובין נמוך (ככל הנראה בעיקר בגלל המצב האקוטי והזיהומי) ברמה של בין 7-8. בנוסף רמת הברזל בדם נמוכה. האם יש טעם בתוספת ברזל? באיזו דרך מומלץ לתת ברזל כשהחולה מקבל הזנה דרך זונדה? והאם יש תוספי ברזל שאינם גורמים לשינוי ביציאות (עצירות/שלשול)? תודה

נעמה שלום, במצב כזה צריך להתייעץ עם הרופא המטפל. אם יש הצדקה לתת ברזל, לרוב זה יהיה במתן לווריד. לפעמים יש צורך במתן מנת דם. רמות ברזל בדם לא תמיד משקפות ויש צורך לבדוק גם את מאגרי הברזל. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות