בירור טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

20/09/2014 | 22:07 | מאת: מירי

שבוע טוב אבי בן 72 עם לחץ דם לא מאוזן ,לחץ דם בין 160-170/80-110 , עם דופק 85-99 וחולה פרקינסון כרגע מקבל את הטיפול הבא: בוקר 1 כדור וזודיפ קומבו 10 מ"ג 1 כדור נורמלול 25 מ"ג 1 כדור קרטיה 100 מ"ג 1 כדור אומפרה 20 מ"ג 1 כדור חומצה פולית 5 מ"ג 3/4 כדור דופיקר צהרים 1 כדור סידן – קלציום(ויטה קל) 1 כדור Q10 5 טיפות ויטמין D לילה 1 כדור אנלדקס 10 מ"ג 1 כדור סימוביל 20 מ"ג מבקשת לבדוק האם יש צורך בהוראות מיוחדות לגבי נטילת התרופות , לפני שבועיים היה נוטל אנלדקס 10 מ"ג בבוקר במקום נורמיטן 25 מ"ג וזה לא עזר לו כמו כן היה מטופל גם עם דיזודיאזיד כדור בבוקר שהופסק האם פרוטוקול טיפול זה אמור לעזור לו?

מירי שלום, איזון לחץ דם יכול לעיתים לקחת זמן ומספר ניסיונות. המשטר הטיפולי הנוכחי יותר הגיוני מהקודם, לפחות לגבי העברת אנלדקס לערב (מכיוון שבווזודיפ קומבו יש גם את האנלדקס). האם את יודעת מדוע הפסיקו את המשתן (דיזותיאזיד), והאם יש צורך בטיפול ממושך באומפרה? תזמון נטילת התרופות הוא הגיוני. אם יש בעיות בהירדמות ניתן לקחת את תוסף קיו-10 בבוקר. קרטיה לוקחים על קיבה מלאה ואומפרה לוקחם על קיבה ריקה. דופיקר לוקחים לפני ארוחה רצוי לא עשירה בחלבונים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות