נטילת לוסק 20 תקופה ארוכה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/09/2014 | 22:36 | מאת: מיקי

לאחרונה יש לי עליה בתפקודי כבד, בילירובין דיירקט צ"ל עד 0.29 ולי יש 0.43. אני נוטל כבר מעל 15 שנה לוסק 20. האם זה יכול להשפיע על עליה בתפקודי הכבד ואם כן מה יכול להחליף את הלוסק.

מיקי שלום, ישנם דיווחים על פגיעה בכבד בעקבות שימוש באומפרזול (החומר הפעיל בלוסק). למרות זאת, יש להמשיך בבירור כי ייתכן ומדובר בסיבה אחרת. אתה מציין שאתה לוקח את התרופה כבר 15 שנה. יש לבצע הערכה מחדש לגבי הצורך בהמשך הטיפול בתרןפה זו. לשם כך התייעץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום תרופות ורוקחות