חפה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/09/2014 | 22:15 | מאת: חני

הי ליאת תודה על התשובה אבל במידה וגני עכשיו ניקלטת. להריון , ולא לקחתי את החומצה פטלית לפני זה לא טוב ? יכול להשפע על העובר בדרך כול שהיא ?

חני שלום, מתן חומצה פולית הוכח כמפחית את הסיכון למומים מולדים במערכת העצבים של העובר כגון ספינה ביפידה. זה לא אומר שאם לא לקחת, יהיו מומים לעובר. התחילי לקחת כבר עכשיו, גם אם נקלטת מכיוון שיש צורך לקחת את החומצה גם בשלושת חודשי ההריון הראשונים. קחי בחשבון שכיום מוצרי מזון רבים ואפילו לחם מועשרים בחומצה פולית, כך שיש סבירות גבוהה שצרכת את החומצה דרך המזון. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות