שאלה לגבי אנזים 5AR רדוקטאז

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/08/2014 | 11:56 | מאת: מאור

אני שואל כאן כי לא מצאתי מקום אחר מתאים יותר. ידוע לי שיש 2 סוגים של 5 אלפא רדוקטאז והתרופה נגד התקרחות פינסטרייד(פרופסיה) משפיעה בעיקר על סוג 2 האחראי לזקיקי השיער. האם סוג 1 קשור לתפקוד הכללי של הגוף/מוח ? במידה ואטול תרופה המעכבת גם את סוג 1, אילו תופעות יכולות להיווצר ? תודה

מאור שלום, יש שתי תרופות לעיכוב 5 אלפא רדוקטאז: פינסטרייד ודוטסטריד. דוטסטרייד מעכבת את כל תת סוגי האנזים, אך אינה ניתנת לטיפול בהתקרחות אלא להגדלה שפירה של בלוטת הערמונית. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות