טרגין 20

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/08/2014 | 19:47 | מאת: ראמי מורה

שלום, אני בן 31 עברתי ניתוח קריטת דיסק ב- L4-L5, לפני כשנה מאז הניתוח יש לי כאבים חזקים בגב תחתון והקרנה לרגל שמאל שמתבטאת בכאב של שריפה נימול והכבדה, שום טיפול שמרני לא עזר, התחלתי לקחת תרופה טרגין 20 (מאד עזר), כדור אחד כל 12 שעות. כנראה שאני הולך לקחת תרופה זו למשך הרבה זמן, מה הנזק לטווח קצר ולטווח ארוך בליטול תרופה זו? האם אני יכול להעלות את המינון לשני כדורים בתוך 12 שעות? האם אני יכול ליטול תרופה זו לתקופה ממושכת? בדרך כלל אני בריא ואלא נוטל שום תרופות חוץ ממה שנדון בהדועה. תודה מראש לתגובה.

ראמי שלום, שינויי מינון יעשו רק ע"י רופא. בכל מקרה, סביר להניח שלא יאושר לך מינון כפול. תרופה זו מטפלת אך ורק בכאב ולא בגורם לו. לדעתי חשוב לבדוק אם יש גורם בר טיפול לכאבים שאתה חווה. כמו-כן, ממליצה לפנות למרפאת כאב שם יוכלו להתאים את הטיפול לפי אופי הכאב. לטווח קצר אתה עלול לחוות תופעות לוואי (כפי שמפורטות בעלון לצרכן). לטווח ארוך, תתכן תלות בתרופה. השימוש לתקופה ממושכת הוא על פי שיקול דעתו של הרופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות