פוסידין קרם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/07/2014 | 17:31 | מאת: רויטל

שלום. בני נעקץ ברגל לפצע שהתנפח והתחלף לגוון כהה יותר. רציתי לשאול מספר שאלות 1. פניסטיל טיפות האם אפשר לתת עד שפג תוקף או שיש להתחשב בתאריך הפתיחה? 2. העקיצה יצרה שלפוחית שהתפוצצה האם אפשר למרוח על פצע פתוח פוסידין קרם? תודה רבה

30/07/2014 | 17:54 | מאת: רויטל-המשך

שאלה נוספת- האם ניתן למרוח פניסטיל ג'ל על נפצע הפתוח? תודה

רויטל שלום, פניסטיל טיפות ופוסידין הן תרופות מרשם ולכן, גם אם יש לך אותן בבית אל תשתמשי בהן ללא הוראה מרופא. מומלץ שרופא יראה את הפצע של הילד, כי בזיהומים מסוימים יש צורך בטיפול אנטיביוטי לבליעה. לגבי פניסטיל טיפות אין הנחיות מיוחדות לשימוש אחרי הפתיחה ובעיקרון התכשיר אמור להיות בתוקף עד תאריך התפוגה. מכיוון שלא תמיד יש שליטה על התנאים שבהן התרופה נשמרה אצלך בבית, הייתי ממליצה לא לצרוך אותה מעבר לחצי שנה מהפתיחה. לא מומלץ למרוח פניסטיל ג'ל על פצע פתוח בילדים. ליאת

31/07/2014 | 23:04 | מאת: רויטל

פניתי לרופא שנתן לי משחת פניסטיל וידעתי לומר לו שאסור על פצע פתוח :-)

מנהל פורום תרופות ורוקחות