רגישות לאופטלגין - מה זה אומר??

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/06/2016 | 14:16 | מאת: תמר

שלום!! אני בת 27, רגישה לאופטלגין. רגישות שהתפרצה לפני כשלוש שנים. מאופיינת באלרגיה בעור, ובפעמיים שהתפרצה קיבלתי זריקת סטרואידים בקופח והאלרגיה עברה. שאלתי היא כזאת: אחת ולתמיד - איזה משככי כאבים וכדורים מהמדף אני יכולה/לא יכולה לקחת? הבנתי שנורופן אסור וגם טיילנול? מה עם ארקוקסיה? האם יש איזשהי משפחת תרופות שרצוי שאמנע ממנה? כל פעם שיש לי כאב ראש אני מוצאת את עצמי מחפשת באינטרנט חצי שעה אם אפשר או לא לקחת כדור מסוים, וכמובן גם מוצאת מידע סותר לכאן או לכאן... ושאלה קטנה נוספת- האם ידוע לך אם נהוג לתת מזרק וסטראודים הביתה כך שבמידה ומתפרץ התקף אני פשוט אזריק בבית ולא אצטרך כל הזמן לסור לקופח בגלל זה..? תודה רבה!!!!

תמר שלום, רגישות לתרופה יכולה להתבטא באלרגיה עורית שהיא אינה נעימה אך לא נחשבת מקרה חירום או בבצקת ונפיחות של דרכי הנשימה וסכנת חנק. במקרה השני, אין ליטול את התרופה הזאת או תרופות מאותה משפחה ומקבלים מזרק של אפינפרין המיועד לנטילה בעת אלרגיה חריפה (שוק אנאפילקטי). לא נותנים מזרק סטרואידים במצב זה. בגלל שהאלרגיה הייתה עורית ולא נשימתית, תוכלי לנסות משכך כאבים אחר, כזה שכבר נטלת בעבר ולא הייתה לך תגובה אלרגית אליו. כדאי שזה ייעשה בשעות היום וכשיש איתך עוד מישהו למקרה שתזדקקי לעזרה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות