התחלת טיפול בציפרלקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

05/06/2016 | 22:29 | מאת: א

שלום אני בת 18 והייתי לוקחת 10 מיליגרם ציפרלקס כל יום במשך שנה לפני כשנתיים, התחלתי עם חצי כדור במשך שבוע ובהתחלה היו לי תופעות לוואי כמו בחילות, הזעה והתגברות החרדה אך הבנתי שאלו תופעות רגילות בתחילת הטיפול והן עברו אחרי כמה שבועות. עכשיו התחלתי שוב טיפול בציפרלקס ובגלל שאני בתקופת בגרויות עכשיו ולא רוצה שתופעות הלוואי של הכדור יפריעו לי המליצו לי להתחיל את הטיפול באיטיות שזה אומר להתחיל במשך שבוע עם רבע כדור יום כן ויום לא, השבוע לקחת רבע כדור כל יום, שבוע הבא לקחת יום רבע כדור ויום חצי כדור ובשבוע שאחרי זה להתחיל לקחת חצי כדור כל יום ולראות אם זה מספיק ואם לא אז אולי להמשיך בהדרגה לכדור שלם. אני כבר שבוע לוקחת רבע כדור יום כן ויום לא ובינתיים הכול בסדר והשבוע אני כבר מתכוונת לקחת רבע כדור כל יום. שמעתי שלקחת יום כן יום לא זה לא ממש טוב ואני גם לא יודעת לגבי יום רבע ויום חצי, האם זה בסדר לקחת במינונים האלה ובאופן הזה? אם לא אז למה זה יכול לגרום? ואיך מומלץ לקחת את הכדור?

שלום, נטילה לסירוגין יכולה לבלבל. את יכולה לא לזכור אם לקחת כדור או איזה מינון לקחת. במקרים מסוימים, הפסקה של יום בנטילת הכדור יכולה לגרום לירידה ברמתו בדם וליציאה מאיזון. מכיוון שאת כעת לוקחת כל יום, תוכלי להמשיך להעלות את המינון בהדרגה, והשתדלי לא להתבלבל. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות