שילוב של אספירין ותוספי מזון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/06/2016 | 02:20 | מאת: יוני

שלום בן 40, נוטל אספירין במינון מניעתי (75 מ"ג) 1. האם יש בעיה עם שום באופן כללי (אכילת שיני שום, שום בתבשילים)? וכן ספציפית בכמוסות שום (לא יודע בדיוק לגבי הריכוז) שנוטלים בגלל הייתרונות הבריאותיים שבזה. 2. כורכום/כורכומין בכמוסות 3. מרווה סינית (Salvia) תודה רבה

יוני שלום, אין בעיה לצרוך שום במזון במקביל לטיפול באספירין. שום וכורכום הם בעלי תכונות של דילול דם ולכן יש התנגשות קלה עם אספירין במינון נמוך. ההתנגשות הזאת היא יותר משמעותית אם אתה לוקח כדורים אחרים שיכולים לדלל דם (מדללי דם נוספים או נוגדי דכאון/חרדה). ליאת

02/06/2016 | 18:19 | מאת: יוני

אני מבין שזה הרבה יותר מרוכז מאכילת שום האם יש בעיה עם זה בשילוב עם אספירין במינון נמוך ולגבי תרופות לחרדה, אני נוטל לוסטרל. יש לזה משמעות? תודה

מנהל פורום תרופות ורוקחות