SSRI בשילוב עם וולבוטרין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/05/2016 | 22:23 | מאת: ניר

שלום, רציתי לשאול מדוע לא מייצרים תרופות המשלבות מנגנון מעכבי ספיגה של סרוטונין ודופאמין כמו שיש תרופות SNRI המשלבות מעכבי ספיגה של סרוטונין ונורדרנאלין. ידוע כי גם חוסר בדופאמין יכול לגרום לדיכאון, מאיפה מטופל יכול לדעת אם מה שחסר לו הוא נורדרנאלין או הדופאמין. ואם כן מדוע לא מבצעים תרופות המשלבות את הסרוטונין והדופאמין אלא רק סרוטונין ונורדרנאלין? ככלל האם מותר לשלב SSRI עם וולבוטרין במינון נמוך כדי להגיע להשפעה הרצויה על דיכאון והפרעות קשב?

ניר שלום, תרופות SNRI אינן משלבות שני חומרים המשפיעים על מערכות שונות. מדובר בחומר פעיל אחד שיכול להשפיע גם על המערכת האדרנרגית וגם על המערכת הסרוטונרגית (לרוב ההשפעה העיקרית היא על סרוטונין, וככל שעולים במינון מתחילה השפעה גם על המערכת של נוראדרנלין). המערכת הדופמינרגית קשורה יותר לתנועה (פרקינסון) לקשב ולריכוז וכן במצבי סכיזופרניה. גם אם יש למערכת זאת השפעה מיטיבה על דיכאון, כנראה שלא קיים כרגע חומר פעיל שפועל על שתי המערכות. שילוב שני חומרים שפועלים על מערכת העצבים המרכזית הוא פחות מומלץ בגלל פוטנציאל גבוה להתנגשויות ובגלל שיש חשיבות להתאים את המינון למטופל, ותכשירים משולבים מגיעים במינונים קבועים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות