מינון זנטק ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/05/2016 | 12:18 | מאת: אורנית

שלום רב!בני בן 45 יום מקבל 0.8 סירופ זנטק פעמיים ביום.שוקל 3.800 האם המינון תקין? האם גורמת התרופה לבעיות כבד. אם אני רגישה לאלכוהול האם האלכוהול בתרופה יכול להשפיע עליו? בעקבות לקיחת נוטרילון a/r נוצרת קיבה קשה.האם יש תכשיר שיכולה לתת לריכוך צואה? תודה על היענותך המהירה.

אורנית שלום, מינון של 0.8 מ"ל פעמיים ביום הוא בטווח המינונים המקובל לטיפול בתינוק בגיל של בנך. תופעת לוואי של דלקת בכבד היא מאוד נדירה, ונחשבת הפיכה. ברוב המקרים משתדלים לא לתת תכשירים המכילים אלכוהול לתינוקות. תכשיר זה מכיל מעט אלכוהול באופן יחסי, והרופא מפעיל שיקול דעת של תועלת לעומת סיכון. לגבי רגישות לאלכוהול, היא רלוונטית רק אם הילד רגיש. לגבי היציאות, בגלל גילו הצעיר, אין תכשיר שאוכל להמליץ עליו. התייעצי עם הרופא של בנך לגבי החלפת המזון או תכשיר להקלת היציאות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות