הפלה יזומה שבוע 4-5 - דחוף

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

13/05/2015 | 20:20 | מאת: נ

שלום רב, לפני יומיין גיליתי שאני בהריון באמצעות בדיקה בייתית. הלכתי לרופאה והיא אמרה שקשה לראות כי אכן מאד מוקדם ועדיף שאחכה שבוע ובנתיים אעשה בדיקת בטא. הבנתי שאם רוצים לעשות הפלה בכדורים עדיף לסיים את התהליך כמה שיותר מהר - 4 שאלות: 1. קבעתי תור מחר במכון פרטי אצל ד"ר ארביב, כתוב שהוא רופא בתל השומר אך אין לי כל מידע נוסף עליו. כיצד אני בטוחה שאני מגיעה למקום הנכון עבורי? מקצועי ואחראי? זה לא נושא שמדברים עליו רבות או שיש עליו המלצות. באתר המרפאה כתוב שמאושרת על ידי משרד הבריאות אך שוב אין לי שום אסמכתא לזה. אני אמורה לסמוך על האינטרנט וזהו??? 2. הרופאה שלחה אותי לעשות בטא בהפרש של יומיים. עשיתי את הראשונה אתמול, האם יש טעם לעשות בדיקה נוספת אם אני מתכננת הפלה? 3. האם יש סיבה לחכות עם ההליך? 4. האם שאיבה היא למעשה גרידה?

14/05/2015 | 13:09 | מאת: י

היי אני עברתי את אותו תהליך בדיוק לפני חודשיים ורוצה לתת לך עצה, אמנם כל מקרה לשלו והמקרה שלי יכול להיות ייחודי לי אבל גם לי הרופאת נשים המליצה לחכות (והיתה מאוד לא נחמדה כששמעה שאני מעוניינת בהפלה וסירבה לתת לי מידע או המלצה על מה עדיף ואיפה) הגעתי לאסותא בפרטי כדי לעשות הפלה ושם הייתי צריכה להתחנן לעובדת סוציאלית שתאשר לי את ההפלה . לאחר שיחה איתה כעבור שעה נכנסתי לרופא נשים שם שמייד עשה לי אולטראסאונד וקבע שאני צריכה לעשות הפלה בכדורים כי יש עוד יומיים לשבוע 7. ובגלל שלא ילדתי בעבר הוא ממליץ על זה. חשוב לציין שהמחיר של הפלה בכדורים הוא בדיוק פי 2 מגרידה ועלה לי 4300 שקלים. אין לי מושג אם ההמלצה על הכדור היתה בלתי משוחדת ולא בשביל הכסף או שבאמת הוא חשב שעדיף אבל מה שקרה הוא שמאז שלחקתי את הכדורים אני מדממת (כבר חודשיים) נשארה לי שארית והיום בדיוק אני אמורה לעבור גרידה. מה שמלכתחילה חשבתי לעשות . אז יוצא שאני סובלת כפול. כבר חודשיים מדממת בלי הפסקה ועם כאבי ראש בעקבות כך וגם צריכה לעבור גרידה בנוסף לכל. תעשי את השיקולים שלך אך קחי בחשבון שהפלה בכדורים יכולה איכשהו להסתיים בכך שבכל זאת תצטרכי גרידה. אני לא אומרת את זה כדי להפחיד אותך אלא רק מספרת לך את הסיפור האישי שלי שאני חושבת שהיה נמנע אם הייתי יודעת שהכדורים עלולים לא לעבוד

1. אני לא נותן חוות דעת על רופאים אחרים למעט על עצמי ועל נסיוני 2. צודקת הרופאה 3. כן בכל מקרה שום הפלה לא מתבצעת עד שרואים שק הריון בחלל הרחם 4 כן אם כי ככל שנסיון הרופא גדול יותר הוא בעיקר שואב ופחות מגרד

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון